کد خبر : 10004 تاریخ : ۱۴۰۳/۷/۸ - 13:39
شایان موتورز تجربه یک خرید امن کاربرد اسپویلر در خودرو از مهمترین دغدغه های خودروسازان و یکی از مهمترین اهداف شرکت های خودروساز که منجر به رقابتی شدن برند آنها میشود کنترل میزان مصرف سوخت و در نتیجه بهبود راندمان خودرو می باشد. بنابراین در راستای نیل به این هدف، تکنولوژی توسعه یافته، به مبحث آیرودینامیک اهمیت بیشتری داده است. اسپویلر ها از قطعات بسیار مهم در بهبود آیرودینامیک خودروها می باشد. همراه با شایان موتورز اسپویلر خودرو را بهتر بشناسیم.

اسپویلر چیست و چه کاربردی در خودرو دارد؟

هدف از طراحی اسپویلر خودرو، کنترل هوای اطراف اتومبیل به منظور حفظ تعادل و فرمان پذیری آن در سرعت‌های بالا می‌باشد. زیرا تغییر جریان هوا در بالا، اطراف و زیر بدنه باعث می‌شود تا مقاومت وسیله نقلیه در برابر باد که با واژه درگ نیز شناخته می‌شود کاهش یابد.

با افزایش جریان هوا، قسمت عقب اتومبیل دچار سبکی شده و از سطح جدا می‌شود، وظیفه اسپویلر در این حالت جلوگیری از سبک شدن قسمت عقب اتومبیل در سرعت های بالا می‌باشد و با کنترل نیروی داون فورس یا همان نیروی رو به پائین(Downforce)، تعادل آن را حفظ می‌کند.

اسپویلر چه تأثیری بر عملکرد اتومبیل دارد؟

استفاده از خودرو با بال عقب اولین بار در سال ۱۹۶۷، توسط لوتوس 49 انجام شد که از بال‌های آئروفویل بلند استفاده می‌کرد، پس از آن به علت خرابی بال های بلند و تصادف های مرگبار به وجود آمده، به کارگیری این نوع بال ممنوع شده و اتومبیل های F1 ملزم به نصب بال‌ها بر روی بدنه شدند.

از زمان معرفی بال خودرو در اواخر دهه 60، استفاده از این قطعه در بین خودروسازان رواج یافت و از آنجائی که این موضوع در عملکرد خودروهای مسابقه‌ای تأثیر زیادی داشت، برندهای مطرح خودروساز را ترغیب به بهبود آرودینامیک محصولات خود و کنترل جریان هوای اطراف خودرو کرد.

باید بدانیم خودروی با مقاومت کمتر در برابر هوا، مصرف سوخت کمتری خواهد داشت. بنابراین رعایت قوانین فدرال به منظور کاهش مصرف سوخت؛ خودروسازان را ملزم به تمرکز بر روی آیرودینامیک محصولات تولیدی کرد.

ممکن است شما فکر کنید که اسپویلر ماشین تنها در عقب ماشین و روی درب صندوق نصب می‌شود در صورتی که باید گفت این قطعات در قسمت جلوی اتومبیل نیز برای هدایت هوا به کناره‌ها به کار می‌روند. حتی رکاب های کناری و پانل های بدنه نیز نقش اسپویلر را می‌تواند ایفا نماید. حتی اکثر خودروها از اسپویلرهای ساده زیر سپر جلو استفاده می‌کنند و برخی نیز دارای اسپویلر ماشین لبه ‌ای ادغام شده با صندوق‌عقب هستند.

با افزایش سرعت خودرو، درگ آیرودینامیکی نیز بیشتر خواهد شد و بنابراین به منظور حفظ سرعت خودرو باید سوخت بیشتری مصرف شود. از طرفی با افزایش سرعت، هوای بیشتری از زیر خودرو عبور می‌کند که باعث ایجاد “لیفت” می‌شود که به معنی کاهش چسبندگی و پایداری خودرو می‌باشد.

اسپویلرهای جلو میزان هوای ورودی به زیر وسیله نقلیه را کم می‌کنند. در قسمت عقب که آشفتگی جریان هوا بیشتر بوده و منجر به تولید لیفت بیشتری می‌شود، اسپویلرها، داون فورس بهینه‌ای را تولید می‌کنند که باعث چسبیدن خودرو به جاده و افزایش پایداری آن خواهد شد.

باید یادآوری کرد که استایل و ارتفاع اسپویلر و همچنین ابعاد جلو پنجره، شکل سپر جلو و چراغ‌ ها، طراحی سقف، شیشه عقب و صندوق و دیگر فاکتورها نقش بسیار مهمی در کنترل جریان هوای اطراف خودرو دارند.

اشاره به این نکته لازم است که هرچند کمپانی های خودروسازی هزینه بالائی صرف بهینه سازی آیرودینامیک می‌کنند تا مصرف بهینه و پایداری بالائی را در سرعت های بالا بدست بیاورند اما باید دانست که استفاده از اسپویلر بزرگ ضرورتا به معنی آیرودینامیک بهتر نیست، بلکه ممکن است طراحی نامناسب باعث افزایش مصرف سوخت و ناپایداری خودرو در سرعت های بالا نیز بشود. علاوه بر مصرف بهینه، بهبود آیرودینامیک باعث کاهش سر و صدای ناشی از باد مخالف در کابین نیز می‌شود و به همین منظور خودروسازها اهتمام بیشتری برای بهبود آیرودینامیک خودرو می‌کنند.

باید گفت اکثر خودروها از اسپویلرهای ساده زیر سپر جلو استفاده می‌کنند و برخی نیز دارای اسپویلر ماشین لبه‌ای ادغام شده با صندوق‌عقب هستند.